Властимащите от ГЕРБ призоваха президента Румен Радев да се откаже от

...
Властимащите от ГЕРБ призоваха президента Румен Радев да се откаже от
Коментари Харесай

ГЕРБ: Радев да признае провала си и да оттегли кандидатурата си за втори мандат


Властимащите от ГЕРБ приканиха президента Румен Радев да се откаже от желанието си да се кандидатира за втори мандат.

„ Като хора с повече опит в политиката ви призоваваме да се смирите, да признаете неуспехите си и най-почтено да оттеглите поръчката си за втори мандат “, съобщи депутатът Спас Гърневски в декларация от името на парламентарната му група.

„ Едно е да клеветиш, без никакво съображение съперника си, а друго е, когато против теб се изправи българското правораздаване и Европейската работа за битка с измамите. Като споделяме нова година – нов шанс, медиите изстреляха към потъналото в тишина президентство незаобиколими въпроси. ОЛАФ заподозря в корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов. Българското Министерство на вътрешните работи е нарушило изискванията на своето съглашение с Европейска комисия за разпределяне на безплатни средства, като е употребило парите от Европейски Съюз за закупуване коли с нараснала проходимост, вместо нови полицейски коли с висока проходимост, за всевъзможни терени “, уточни още Спас Гърневски.

Според него от „ Дондуков “ 2 се пробват да „ разпънат чадър “ за следствието, с което разрушават „ престижа на европейска България “.

Думите на Гърневски не се харесаха на опозицията от Българска социалистическа партия.

„ България е осъждана нееднократно за това, че депутати от ГЕРБ си разрешават да изопачават обстоятелствата и да произнасят присъди. България е осъждана нееднократно поради хора, които тук четяха СРС-та или сходни на тази декларация. Моля да пазите престижа на институциите. Скоро има избори и тогава хората ще се произнесат дали желаят политици като Румен Радев , или политици като Спас Гърневски “, отговори Крум Зарков от левицата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР